מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר (* (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
סגירה

נשים במקרא | אוצרת: אורלי אהרוני

נשים במקרא

 

אוצרת: אורלי אהרוני

 

"ויבן יהוה את הצלע אשר לקח מן האדם, לאשה: ויבאה, אל האדם. ויאמר, האדם, זאת הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי: לזאת אקרא אישה, כי מאיש לקחה זאת". (בראשית, פרק ב' כב - כג)

ספר בראשית פותח את תולדות האנושות, זכר ונקבה, שניהם נבראו בצלם אלוהים.

התערוכה "נשים במקרא", משתרעת על פני שלוש קומות ומציגה סצנות מקראיות בהשפעת סיפורי התנך, פרי מכחולם של אמנים פלמיים, איטלקיים, ספרדיים וצרפתיים, מהמאות ה 18-16 לספירה, שנרכשו מבתי המכירות הפומביות כריסטי'ס, בונהמס וסותבי'ס.

מה מלמד אותנו המקרא בדבר מעמדן של הנשים? האם היה נמוך משל הגברים, או שחוכמתן מפעילה את הכוח הגברי ומכוונת את פעולתם? ("כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה" – בראשית כא, יב)

כיצד באו לידי ביטוי מושגי היופי והאסתטיקה? ("ותהי אסתר נשאת חן, בעיני כל ראיה" – מגילת אסתר, פרק ב, פסוק ט"ו).

האם היו קווים אופייניים לדמותן של הנשים המעטות המוזכרות בסיפורים המקראיים, איתן נמנות, חוה, אביגיל, יעל, אשת פוטיפר, בנות לוט, אסתר המלכה, בת שבע, רבקה, מלכת שבא ועוד.  מדוע דווקא הן מוזכרות כנגד מאות רבות של אזכורים המתארים גברים? מדוע שמן של חלקן הושמט ?

בקומה העליונה מוצגת סדרה בת 12 ציורים של הצייר הספרדי, פדרו אורנטה, המתארים את אורח חייהם של אדם וחוה לאחר גירושם מגן עדן. אורנטה שנולד במורסיה בשנת 1580 צייר בעיקר נושאים מן התנך וסגנונו משויך לתחילת תקופת הבארוק, השפעתו של האמן קרווג'יו ניכרת מאוד ביצירותיו.

התערוכה מזמינה את מבקריה, לגלות מחדש את הסיפורים המרתקים, לעורר בצופה שורה של שאלות ולברא שיח חדש בתקופתנו.